Workshop-thema’s

Avondfotografie (HDR). Een avondfoto (één shot of met HDR-techniek) levert altijd mooie plaatjes op. In de cursus behoort dit dan ook tot een favoriet onderwerp. Met software voeg je een aantal foto’s (van onderbelicht tot overbelicht) samen om het mooie HDR effect te krijgen.

HDR_Spoorzone_ChrisOomes
HDR-avondfoto Spoorzone.

Panning. Met panning kun je hele dynamische foto’s maken. Geen makkelijke techniek, maar oefening baart kunst, en in korte tijd merk je al veel resultaat.

PanningHvBlaan
Panning,

Panorama. Een panorama bestaat meestal uit meerdere aan elkaar gemaakte foto’s. In de cursus leer je de afzonderlijke foto’s te maken en ze vervolgens aan elkaar te plakken (stitchen) met software.

PanoramaSpoorzone
Panorama Spoorzone.

High-key en low-key. Bij high-key fotografie domineren de lichte tonen in de foto. Door de lichte toon krijgt een high-key foto een positief gevoel en wordt het geassocieerd met natuurlijk, puurheid en zuiverheid.

Klaver4Portret. Portretfoto’s vragen om een goede beheersing van je camera in combinatie met het experiment. Je kunt heel veel variëren in portretfotografie: binnen/buitenopname, belichting, kleding, lichtinval en reflectie, symboliek, gelaatsuitdrukking.

29117601974_5a26f2fd4c_o

MichaelChris2
Portret-fotografie gecombineerd met low-key.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑